Lise Hazırlık Süreci

Özel Alp Koleji

Lise Hazırlık Süreci

Okulumuzda Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına uygun denemeler yapılmaktadır. 5, 6 ve 7. sınıflarda yıl içinde belirli periyotlarda  deneme sınavları yapılır. Sınav takvimi web sitemizde yayınlanır. 8. sınıflarda cumartesi günleri de okul vardır. Hafta içi 3 gün ikişer saat ve cumartesi 5 saat olmak üzere LGS hazırlık programımız vardır. Sınava iki ay kala deneme sınavlarımız yoğunlaşır, ortalama iki günde bir deneme sınavı yapılır. Sınav sonuçları ve öğretmenlerimizin takipleri sonucunda öğrencinin konuyu anlayıp anlamadığı kontrol edilir. Eksikler üç yönlü olarak incelenir.

• Kazanım ve konu eksikliği
  • Dikkat ve okuma hatası
  • Psikolojik sorun

Sonuca göre hemen etüt, dikkat ya da rehberlik çalışması yapılır. Dönem sonunda yapılan LGS sınavlarında sene başından itibaren öğrenciye verilen kazanımlardan sorular sorulur. Böylece öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, konular arasındaki ilişki kurma becerisi kontrol edilir. Hatalarla ilgili aynı süreç takip edilir ve etüt programı uygulanır.

Yıl boyunca (5,6,7 ve 8.sınıflar)

Yaprak Testler

Soru Bankası

Konu Anlatım Fasikülleri

Deneme Sınavları

Var olan derslere ek olarak yapılan lise hazırlık dersleri

Soru çözümleri

Deneme sınavı analizleriyle birlikte öğrencilerimiz, yüksek motivasyonla liseye hazırlanmaktadır.

Hemen AraBilgi Al